Btw voor medische en paramedische beroepen


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10
Banner for session

Btw voor medische en paramedische beroepen

Voortdurend worden wijzigingen doorgevoerd aan de btw-regelgeving. Recent nog werden esthetische ingrepen door artsen aan btw onderworpen en is de wetgeving voor de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen, vaak gebruikt in de medische en de zorgsector, aangepast. Ook de btw-vrijstelling voor paramedische beroepen werd hervormd.

Door al deze wijzigingen werden ook bijzondere regelingen uitgewerkt die op het vlak van btw-verplichtingen allemaal verschillend zijn. Naast de bijzondere regeling voor onderzoekswerk door artsen en ziekenhuizen, zijn er nu ook bijzondere regeling voor artsen die esthetische ingrepen verrichten. Ook de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen werd uitgebreid, waardoor deze voor artsen en paramedici een oplossing kan bieden.

Een complexiteit aan verschillende regelingen dus, waar men nog moeilijk de weg in terugvindt.
 

Inhoud

Daarom wordt tijdens dit seminarie uiteengezet welke de verschillende regels zijn voor medische en paramedische beroepen, vrijgesteld of niet, en als er geen vrijstelling is, welke de btw-verplichtingen zijn die daaruit voortvloeien en welke bijzondere regeling(en) kan(kunnen) worden toegepast?

Zo komen de volgende problemen aan bod:

  • Wat is het verschil in de btw-vrijstelling voor medische en paramedische beroepen?
  • Wanneer zijn verzorgers, vroedvrouwen, (thuis)verplegers, … van btw vrijgesteld?
  • Esthetische ingrepen: wanneer zijn ze aan btw onderworpen?
  • Zijn klinische studies aan btw onderworpen?
  • Moet ik btw aanrekenen wanneer ik een artikel schrijf voor een medisch of paramedisch tijdschrift?
  • Is er btw verschuldigd als ik als zelfstandige les geef aan een universiteit of hogeschool?
  • Zijn psychologen volledig vrijgesteld van btw?
  • Klopt het dat de osteopaat steeds btw moet aanrekenen?
  • Kan ik als psychotherapeut nu genieten van een btw-vrijstelling?
  • Ben ik verplicht om als esthetisch chirurg de bijzondere btw-regeling zonder aangifteplicht toepassen?
  • Is een combinatie mogelijk tussen verschillende bijzondere regelingen, zoals de bijzondere regeling voor klinisch onderzoek en de bijzondere regeling voor esthetische behandelingen?
  • Is er btw verschuldigd wanneer ik mijn praktijkruimte tegen betaling laat gebruiken door andere artsen of paramedici?

Deze en nog vele andere vragen komen aan bod. Ook de deelnemers kunnen actief vragen stellen over de btw-regels voor bepaalde medische of paramedische beroepen.
 

Gratis boek

Behalve de slides, ontvangen de deelnemers ook een gratis exemplaar van het boek ‘Btw voor medische en paramedische beroepen’, geschreven door de docent.



Het seminarie wordt gegeven door Jurgen Opreel, managing partner van De btw-lijn, Prof btw aan de Fiscale Hogeschool Brussel, auteur Basiscursus btw, coördinator van de nieuwsbrief ‘btw onderlijnd’, spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen en auteur van publicaties inzake btw.

 

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

  • foto van de spreker Jurgen Opreel

    Jurgen Opreel

    Btw-adviseur sinds 1996 en heeft een jarenlange ervaring in de btw-materie opgebouwd. Jurgen is spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen. Hij geeft les aan de Fiscale Hogeschool en de KHLeuven. Hij is auteur van vele publicaties inzake btw, waaronder het jaarlijks btw-jaaroverzicht en regelmatige bijdragen in Fiscale Actualiteit. Daarnaast is Jurgen ook actief als spreker inzake btw op internationale conferenties. Hij volgt dan ook dagdagelijks de evoluties in de btw-materie, zowel nationaal als internationaal.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven