Successieplanning via schenking of testament


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10
Banner for session

Successieplanning via schenking of testament

Het wettelijk erfrecht beantwoordt niet meer aan de noden van vandaag. Denk maar aan samenwonenden, nieuw samengestelde gezinnen, pluskinderen, singles...  Steeds meer mensen willen hun nalatenschap zelf in handen nemen.
Voor uw klanten bent u als boekhouder of accountant meestal het eerste aanspreekpunt om een oplossing op maat aan te bieden.


Tijdens dit seminarie krijgt u een kort overzicht van de wettelijke regels en bekijken we hoe u met een schenking of een testament het wettelijk erfrecht kunt bijsturen.

We staan ook stil bij de opportuniteiten die worden geboden door de verlaging de schenkbelasting voor onroerende goederen.
Met een testament of schenking kan men bepaalde personen beschermen. Iemand buiten de wettelijke erfgenamen bevoordelen of iemand binnen de wettelijke erfgenamen meer geven dan waarop hij of zij recht heeft volgens het wettelijk erfrecht. Tevens kan er erfbelasting worden bespaard door een goed uitgekiende successieplanning.
 

Programma

  • Wettelijk erfrecht
  • Tarieven erf- en schenkbelasting
  • Testament
    > Soorten
    > Reservataire erfgenamen
    > Duolegaat
    > Generation skipping
  • Schenking & voorwaarden
  • Roerende goederen
    - Hand- of bankgift
    - Geregistreerde schenking
    - Onroerende goederen
    - Levensverzekering als alternatief voor schenking of testament
  • Fiscale aspecten en gevolgen

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.


BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

  • foto van de spreker Bart Chiau

    Bart Chiau

    Bart Chiau is professor aan UGent en werkt als trainer in de financiële sector. Hij is auteur van diverse professionele uitgaven in verband met successieplanning en verzekeringen.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven