De maatschap


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10
Banner for session

De maatschap


De maatschap is jarenlang "vergeten" hoewel een wettelijk kader bestond.
Zoals vele rechtsfiguren (o.m. recht van opstal, vruchtgebruik, etc...) is het vooral de fiscale realiteit geweest die aan deze rechtsfiguren een nieuw leven heeft gegeven.


Het gebruik van de maatschap is één van de fiscaalvriendelijke wijzen om een vermogen te beheren en uiteindelijk over te laten.
Via de maatschap behouden de schenkers nog controle over het geschonken vermogen. Anderzijds behouden zij ook de inkomsten van het ingebrachte vermogen omdat de maatschap geen rechtspersoonlijkheid heeft.
De maatschap is dan ook een bruikbaar instrument bij een planning met roerende goederen.
 

Inhoud

Tijdens dit seminarie bekijken we in detail en aan de hand van praktische voorbeelden de mogelijkheden en werking van een maatschap. We gaan in op de recente ontwikkelingen, vragen en aandachtspunten.

Er wordt aandacht besteed aan de werking van een maatschap, het fiscaal regime ervan en de precieze gevolgen van het fiscaal transparant karakter van de maatschap in hoofde van haar leden.

Minder gekend is het gebruik van de maatschap voor verrichtingen met onroerende goederen omwille van de fiscale kostprijs. Nochtans kunnen aspecten van controle in bepaalde gevallen soelaas bieden, hetgeen meteen een afdoende motivering is om de toepassing van de fiscale anti-misbruikbepaling buiten spel te zetten.

Volgende items komen oa. aan bod:

  • Wat is een "maatschap"?
  • Hoe wordt een maatschap opgericht
  • Hoe evolueert een maatschap na oprichting - practische werking
  • Instrument voor fiscale planning
  • Instrument voor planning bij onbekwaamheid
  • Einde van de maatschap + gevolgen.


Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven