Kwaliteitstoetsing voor en door accountants & belastingconsulenten; de praktijk


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10
Banner for session

Kwaliteitstoetsing voor en door accountants & belastingconsulenten; de praktijk

De kwaliteitstoetsingen komen er aan

De accountant en de belastingconsulent hebben als beroepsbeoefenaars een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen.
Het naleven van alle wettelijke en reglementaire voorschriften enerzijds en een doorgedreven organisatie van het kantoor anderzijds zijn essentieel om deze rol te kunnen vervullen en om onze toekomst te verzekeren.
 

Inhoud

Ieder extern lid wordt getoetst op de uitvoering van de werkzaamheden en de naleving van de normen en wetgeving. Ook de interne organisatie en de procedures van het kantoor waarbinnen het externe lid werkzaam is, worden getoetst. Op deze wijze is een verdere professionalisering en perfectionering van de werkmethodes en organisatie binnen de kantoren mogelijk en bereiken we samen een voortdurende verbetering van de kwaliteit.

Om een objectief kader te scheppen voor de kwaliteitstoetsing wordt zowel voor de toetsing van het kantoor als voor de toetsing van het externe lid gebruik gemaakt
van gestandaardiseerde vragenlijsten. Tijdens de toetsing staat collegiale begeleiding centraal en vanzelfsprekend is de toetsing aangepast  aan de omvang en de aard van het kantoor.

Vanaf 2016 passen de beroepsorganisaties de kwaliteitstoetsingen toe.

  • Hoe kan u zich voorbereiden op de toetsing?
  • Hoe gaat een kwaliteitstoetsing in zijn werk
  • Welke is de meerwaarde voor u en uw kantoor?
  • Welk ICT-platform is er ter beschikking?


De spreker is gastdocent betreffende kwaliteitstoetsing voor het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten en heeft ruime ervaring met deze materie.
 

Lunchsessie

Dit seminarie is een lunchsessie: we starten (12u) en eindigen (14u) stipt. Broodjes en drank worden tijdens de uiteenzetting van de docenten geserveerd. Hierdoor beperken we het tijdsbestek en kan u structurele files tijdens de spitsuren vermijden.

 

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.


BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

  • foto van de spreker Donald Vandenberghe

    Donald Vandenberghe

    Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Na een loopbaan als financieel directeur is hij nu als belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée en partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management.Als docent is hij oa. verbonden aan Syntra West.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven