Practicum personenbelasting: woonkredieten


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Undefined property: stdClass::$image in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 29

Practicum personenbelasting: woonkredieten


In het Belgisch Staatsblad is het nieuwe aangifteformulier personenbelasting gepubliceerd. Opnieuw wordt de aangifte complexer: liefst 75 extra codes, bijna allemaal mbt de gewijzigde woonfiscaliteit.

U ziet met de fiscaliteit van de woonkredieten door het bos de bomen niet meer! En toch verwacht uw klant een correct ingevulde aangifte.
Aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden worden de verschillende fiscale regimes van woonkredieten en de levensverzekeringen (schuldsaldoverzekering en andere verzekeringen) onder de loep genomen en vertaalt naar de codes in het aangifteformulier.


Met dit practicum willen we u en uw medewerkers opnieuw vertrouwd maken met de problematiek van de woonkredieten en levensverzekeringen in het nieuwe aangifteformulier PB. En dit aan de hand van talrijke praktische voorbeelden en oefeningen.

Dit is een praktijkgericht seminarie zowel voor de accountant, fiscalist, belastingconsulent of boekhouder en hun medewerkers, als ook voor bank of verzekeringsmedewerkers die voor de praktische uitvoering verantwoordelijk zijn.
 

Inhoud

Tijdens het practicum personenbelasting zal alle aandacht gaan naar het correct verwerken van de woningkredieten en levensverzekeringen bij het invullen van de aangifte en het uitrekenen van de gewestelijke en federale belastingvoordelen.

Aangezien dit een praktijkgerichte opleiding is mét oefeningen, is het aangeraden om tijdens het seminarie een rekenmachine ter beschikking te hebben.
 

Inclusief boek "Belastinggids 2017"

Alle deelnemers ontvangen bij aankomst het boek "Belastinggids 2017" (ca. 800 blz) uitgegeven door Uitgeverij Pelckmans en geschreven door de docent.

Het boek is een volledige handleiding voor het invullen van de aangifte PB. Het heeft een sterke structuur, concrete toelichting en stap voor stap behandeling van elke rubriek van de aangifte.

Via een activeringscode krijgt u toegang tot de website met nog meer teksten (o.a. een practicum ivm woningfiscaliteit), oefeningen, cijfervoorbeelden en fiscale updates, inclusief een digitale module voor aanvullingen en actualisering.


 

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.


BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven