Autokosten in 2018


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10
Banner for session

Autokosten in 2018

Het Zomerakkoord wijzigt ook de autofiscaliteit, zowel in de personenbelasting als in de vennootschapsbelasting, op ingrijpende wijze. 
Zo wordt in de personenbelasting de autoaftrek niet langer aan eenvormig 75 % in aftrek gebracht – en dit met een getrapte inwerkingtreding – , maar wordt de aftrek gekoppeld aan de Co2 uitstoot. 
Tevens wordt  de berekening voor de voordelen van alle aard voor de “oneigenlijke” hybride wagens aangepast, eveneens met een overgangsregeling. In 2020 wordt de aftrekregeling in functie van de Co2 uitstoot grondig gewijzigd.  

Kortom, tijd voor een volledige en gedetailleerde bespreking voor de regeling van de komende jaren.


Vanaf 1 januari 2018 treedt ook de regeling voor het mobiliteitsbudget in werking, dat we uitvoerig gaan toelichten teneinde te kunnen  beoordelen of een bedrijfswagen nog fiscaal interessant is

Naast deze wijziging besteden we ook aandacht aan onder meer (i) het fiscaal regime van de electrische wagens, zowel inzake aftrekbaarheid als de berekening van het voordeel van alle aard, (ii) recente rechtspraak en rulings inzake autofiscaliteit en (iii) het fiscaal stelsel van de (motor)fiets.
 

Inhoud

Volgende vragen komen onder meer aan bod:

  • Hoe worden personenwagens belast in de personenbelasting ?  Hoe zit de overgangsregeling in elkaar ?  Hoe wordt de meer/minderwaarde op bedrijfswagen berekend ?
  • Overzicht van de taxatieregels in de vennootschapsbelasting anno 2018, vergeleken met de toekomstige regeling vanaf ajr. 2021
  • Wat is het fiscaal regime van doorgerekende autokosten ?
  • Is het voordeel van alle aard voor bedrijfswagens aftrekbaar van de verworpen uitgaven ?
  • Hoe wordt het voordeel van alle aard berekend voor hybride bedrijfswagens ?
  • Wordt de vooruitbetaling in rentingovereenkomsten geviseerd door de nieuwe regel die vooruitbetaalde kosten fiscaal niet meer toelaat vanaf ajr. 2019 ?
  • De kosten eigen aan de werkgever en de auto: stand van zaken
  • Fietskosten: wanneer kilometervergoeding? Voordeel van alle aard bij privé gebruik?
  • Moto's: wanneer kilometervergoeding? Hoe voordeel van alle aard berekenen bij privé gebruik?


Alles wordt opgenomen in een uitvoerige (full tekst) syllabus.

 

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.


 

  • foto van de spreker Guy Poppe

    Guy Poppe

    Advocaat gespecialiseerd in Fiscaal recht. Hij is auteur van de uitgaven “Vademecum voor de vzw” en Praktijkboek vzw’s en directe belastingen” uitgegeven door Intersentia en veelgevraagd docent.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven