Het oprichten van een vennootschap: nog of terug zinvol ?

Lunchsessie - Het oprichten van een vennootschap: nog of terug zinvol ?

Fiscale optimalisatie met concrete vragen

Steeds meer vrije beroepen (advocaten, maar ook artsen, notarissen, apothekers,  …) kiezen ervoor om hun beroep uit te oefenen in het kader van een vennootschap. Veelal uit fiscale overwegingen.  Maar wat zijn echter de mogelijkheden en beperkingen ? 
Ook wordt er uitvoerig stil gestaan met de nieuwe regels van het zomerakkoord …
We bekijken hierbij het fiscale luik voor wie erover nadenkt een vennootschap op te richten. 


Dit seminarie geeft een volledige en actuele herhaling van de materie, en is bovendien zeer handig voor wie met dit onderwerp minder te maken heeft, maar toch met een aantal concrete vragen zit. 
 

Inhoud

Onder meer de volgende items komen aan bod :

 • De belangrijkste voordelen van het werken met een vennootschap: de tariefvoordelen, de voordelen alle aard (zoals de bedrijfswagen) , …
 • Hoe gaan we te werk bij de omzetting van ‘éénmanszaak’ naar een vennootschap ? Hoe verloopt de overstap fiscaal ?
 • Welke instrumenten zijn in uw situatie bruikbaar om uw fiscale situatie te optimaliseren? Hoe moet u hieruit selecteren?
 • Hoe onttrekken we gelden aan de vennootschap : huurinkomen, intrest (rekening courant), dividend, … ?  Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen hiervan ?
 • Kan de vennootschap later ook een voordeel opleveren in het kader van successieplanning door vastgoed onder te brengen in de vennootschap ? 
 • Nadenken over uw woning of ander onroerend goed : binnen of buiten de vennootschap?
 • Is een goodwillconstructie (nog) ideaal ?  Zoja, hoe moet deze gefinancierd worden ?
 • De fiscaal vriendelijke pensioenopbouw (groepsverzekering, individuele pensioentoezegging)

 

Lunchsessie

Dit seminarie is een lunchsessie: we starten (12u) en eindigen (14u) stipt. Broodjes en drank worden tijdens de uiteenzetting van de docenten geserveerd. Hierdoor beperken we het tijdsbestek en kan u structurele files tijdens de spitsuren vermijden.

 

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

 • foto van de spreker Marc Gielis

  Marc Gielis

  verantwoordelijke fiscaal & patrimoniaal advies & belastingconsulent Bank J.Van Breda en C° NV. Begeleidt dagdagelijks vrije beroepers & ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Auteur. Gastprofessor Brugge Business School & Odisee

  Kwaliteitsgarantie

  Verantwoordelijke fiscaal en patrimoniaal advies en tevens belastingconsulent bij Bank J.Van Breda en C° NV.  Hij begeleidt in deze functie dagdagelijks uitoefenaars van vrije beroepen en ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Tevens is hij redactielid van Vastgoed Kluwer, auteur van een aantal fiscale boeken, gastdocent aan de Brugge Business School (Vives) en Odisee (Brussel)

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De intekenprijs voor dit seminarie bedraagt € 190 en € 175 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform en Co-valent. Meer info kan u hierover terugvinden op www.liberform.be en www.co-valent.be 

                                    


Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. Achteraf ontvangt u via mail de factuur.

Inschrijven voor dit seminarie