De jaarlijkse pensioenfiche verklaard

De jaarlijkse pensioenfiche verklaard

ONLINE live webinar

De verzekeringnemer of verzekerde van een pensioenverzekering krijgt ieder jaar, althans voor actieve polissen, een pensioenfiche.
Daarop staat heel wat informatie, maar die is niet altijd even duidelijk. Integendeel, de gebruikte terminologie en de achterliggende concepten zijn vaak zelfs voor geroutineerde verzekeringstussenpersonen, accountants en boekhouders vaag en onduidelijk.  Klanten stellen dan vragen en dan is het goed om daar een correct antwoord op te geven.


Dit seminarie helpt u al deze concepten en de achterliggende verzekeringstechniek te begrijpen, op niet-wiskundige manier.  Het kan u helpen uitleg te geven aan de ontvanger van die jaarlijkse pensioenfiche, zij het de werkgever dan wel de verzekeringnemer of verzekerde zelf. 
 

Inhoud

 • De pensioenfiche :
  - Historiek
  - Wat zegt de wet?
 • De pensioenfiche in 2de pijler
 • De pensioenfiche in 3de pijler
 • Hoe kan mypension.be helpen om de pensioenfiche te begrijpen?

Doelstelling van de opleiding

Na deze opleiding

 • Begrijpt u de gebruikte terminologie van de pensioenfiche
 • Kan u uitleggen wat de technische grondslag is van de gebruikte termen
 • Heeft u inzicht in de wettelijke verplichtingen inzake de pensioenfiche
Deze opleiding is een gespecialiseerde uitdieping van de materie.


Attesten

FSMA: BEST Seminars (Camepro bvba) is geaccrediteerd onder het nummer 500149 A 

Het aantal punten voor dit seminarie is:

 • 1 punt verzekering

Online live webinar

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:
 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website
Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.


BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

 • foto van de spreker Gerrit Van Daele

  Gerrit Van Daele

  Bestuurder bij Fitrama. Professor Universiteit Gent vakgroep Financiële economie. Auteur van artikels & uitgaven inzake verzekeringen.

  Kwaliteitsgarantie

  Bestuurder bij Fitrama. Gastprofessor Universiteit Gent vakgroep Financiële economie. Auteur van artikels & uitgaven inzake verzekeringen.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR van 1 uren uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  08/09/2020 10:00:00 11:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €115 (excl. BTW). Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €100  (excl. BTW).

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie