De nieuwe IBA-polis rechtsbijstand voor accountants- & boekhoudkantoren

De nieuwe IBA-polis rechtsbijstand voor accountants- & boekhoudkantoren

ONLINE live webinar

De wet van 17 maart 2019 betreffende de beroepen van accountant en belastingadviseur heeft het nieuwe Instituut van de Belastingadviseurs en de Accountants (IBA) opgericht.  

Deze fusie heeft ook de opstart van een collectieve verzekering rechtsbijstand voor boekhouders en accountants ingeluid. Deze verzekering waarborgt voor de verzekerden in ruime mate een juridische tussenkomst, wanneer diens belangen worden bedreigt.  Ze vult de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van IBA ook aan.  

Deze opleiding analyseert op objectieve wijze die polis, de beperkingen maar ook voordelen ervan. Dit alles zonder verzekeringsjargon; de opleiding richt zich tot personen die er niet direct vertrouwd mee zijn.  

Deze opleiding is gericht op accountants en boekhouders die meer willen weten over de dekking en inhoud van de polis rechtsbijstand, die via IBA kan worden onderschreven
 

Inhoud

 • Inleiding: wat zegt de wet over de verzekering rechtsbijstand
   
 • Polisanalyse:
  - Waarborgen
  - Uitsluitingen
  - praktisch
  - Tips
 • Conclusie


Doelstelling van de opleiding

Na deze opleiding

 • heeft u inzicht in de waarborgen van de verzekering rechtsbijstand door IBA collectief aangeboden
 • heeft u weet van de uitsluitingen
 • kan u de objectiviteitsclausule plaatsen en uw rechten die eruit voortvloeien herkennen

Attesten

FSMA: BEST Seminars (Camepro bvba) is geaccrediteerd onder het nummer 500149 A 
Het aantal punten voor dit seminarie is:

 • 1 punt verzekering
IAB/BIBF: 1 uur

Online live webinar

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:
 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website
Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.


BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

 • foto van de spreker Gerrit Van Daele

  Gerrit Van Daele

  Bestuurder bij Fitrama. Professor Universiteit Gent vakgroep Financiële economie. Auteur van artikels & uitgaven inzake verzekeringen.

  Kwaliteitsgarantie

  Bestuurder bij Fitrama. Gastprofessor Universiteit Gent vakgroep Financiële economie. Auteur van artikels & uitgaven inzake verzekeringen.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR van 1 uren uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  11/12/2020 11:00:00 12:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €115 (excl. BTW). Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €100  (excl. BTW).

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie