Update BTW

Update BTW

Met gratis boek "Btw jaaroverzicht 2019"

Dankzij onze Update Btw bent u op één dag volledig up-to-date inzake de Btw-regelgeving.
Alle nieuwigheden en wijzigingen van het afgelopen jaar komen aan bod, zodat u en uw medewerkers uw klanten gedegen advies kunnen verstrekken.
Gebruiksklare informatie op één dag waardoor u aan tijd bespaart!

Alle deelnemers ontvangen bij aankomst een exemplaar van het boek "Btw jaaroverzicht 2019".


Ook de btw-wetgeving was het afgelopen jaar weer onderhevig aan heel wat wijzigingen: nieuwe regels inzake herzieningen van bedrijfsmiddelen, specifieke herzieningsregels voor gebouwen die verhuurd worden met optionele btw-heffing, de invoering van de quick fixes vanaf 2020 voor de intracommunautaire handel, de aanpassing van de reisbureauregeling aan de rechtspraak van het Europees Hof van Justitie, en niet in het minst, het vernietigende arrest van het Grondwettelijk Hof met betrekking tot de btw-vrijstelling voor medische prestaties, esthetische ingrepen en paramedische beroepen. Bovendien werd er voor btw in een nieuwe invorderingsprocedure voorzien.

Al deze wijzigingen en andere relevante rechtspraak, circulaires, enzovoort worden besproken tijdens de btw-update. 
 

Inhoud

Volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:
 • Wanneer is een levering nu nog een vrijgestelde intracommunautaire levering?
 • De herzieningen bij de verhuur van onroerend goed: door de in 2019 doorgevoerde wijzigingen kunnen deze wel eens heel complex worden. Wanneer geldt nu die 25-jarige herzieningstermijn, moet ik nu elk jaar 1/25ste herzien of in één keer zoveel vijfentwintigsten?
 • Wanneer geldt nu het verlaagd btw-tarief bij de verkoop van planten?
 • Welke vereenvoudigingen kan ik toepassen als ik goederen in een andere lidstaat laat bewerken?
 • Is een kinesist btw verschuldigd op de vergoeding die hij van een andere kinesist krijgt die van zijn uitgeruste praktijkruimte gebruik maakt?
 • Ik organiseer een skireis met mijn beste zakenrelaties en reken elk hun deel van de reis door: moet ik nu de bijzondere reisbureauregeling toepassen?
 • Hoe maak ik mijn factuur op voor een goederenlevering aan een btw-plichtige in een andere lidstaat van wie zijn btw-nummer nog in aanvraag is?
 • Hoe bereken ik mijn verschuldigde btw als de klant iets meer of minder betaalt ingevolge de nieuwe afrondingsverplichting bij cash-betalingen?
 • Wie zijn de starters die hun btw-tegoeden maandelijks kunnen terugkrijgen en moeten hier specifieke formaliteiten nageleefd worden?
 • Moeten chiropractors nu btw aanrekenen of niet?
 • Wanneer moet ik het nieuwe deel 2 van de intracommunautaire opgave indienen?
 • De nieuwe invorderingsprocedure inzake btw: welke zijn nu de belangrijke documenten?
 • Welke associaties in de (para)medische sector moeten zich melden als vrijgestelde zelfstandige groepering (vroegere kostendelende vereniging)
 • Kan de fiscus steeds btw vorderen op mijn IC-leveringen als ik de IC-listing niet correct invul?
 • Wanneer moet ik een register van ontvangen materialen houden?
 • ...

 

Gratis boek

Als deelnemer ontvangt u ook een exemplaar van het boek "Btw-jaaroverzicht 2019", geschreven door de docent Jurgen Opreel.Dit boek geeft u op een gestructureerde wijze een overzicht van alle relevante wetswijzigingen, parlementaire vragen, beslissingen, circulaires, rulings, enz. die betrekking hebben op de btw-materie.
De wetgeving krijgt u in overzichtelijke tabellen met de vergelijking tussen de oude en nieuwe regelgeving zodat u makkelijk kunt zien wat de wijzigingen juist inhouden.
Van de rechtsleer krijgt u samenvattingen zodat u op korte tijd de essentie kent zonder de volledige arresten te moeten lezen.
Alle items zijn voorzien van een bronvermelding zodat u ook de volledige teksten kan terugvinden.
 

Dagseminarie

Deze update is een dagseminarie. We starten om 9u. Bij aankomst kan u vooraf reeds genieten van een kopje koffie of thee.
Er is zowel tijdens de voormiddag als de namiddag een korte koffiepauze.
’s Middags voorzien we een 3-gangenlunch, met huiswijn en water.

Voor elke locatie is er een gratis, ruime parking voorzien.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

 • foto van de spreker Jurgen Opreel

  Jurgen Opreel

  Managing Partner De btw-lijn. Prof. btw aan de Fiscale Hogeschool Brussel, auteur Basiscursus btw, spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen en auteur van publicaties inzake btw.

  Kwaliteitsgarantie

  Btw-adviseur sinds 1996 en heeft een jarenlange ervaring in de btw-materie opgebouwd. Jurgen is spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen. Hij geeft les aan de Fiscale Hogeschool en de KHLeuven. Hij is auteur van vele publicaties inzake btw, waaronder het jaarlijks btw-jaaroverzicht en regelmatige bijdragen in Fiscale Actualiteit. Daarnaast is Jurgen ook actief als spreker inzake btw op internationale conferenties. Hij volgt dan ook dagdagelijks de evoluties in de btw-materie, zowel nationaal als internationaal.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De intekenprijs voor dit seminarie bedraagt € 440 en € 390 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Extra deelnemers van een zelfde kantoor genieten 20% korting (inschrijvingsprijs: € 352)

Een warme 3-gangenlunch met water, frisdrank of wijn is inbegrepen in de deelnameprijs.

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover, en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u vervolgens via mail.

Inschrijven voor dit seminarie