Update vennootschapsbelasting

Update vennootschapsbelasting

Op 1/2 dag bent u klaar voor de aangifteperiode

Tijdens de update vennootschapsbelasting ontvangt u praktijkgerichte informatie betreffende de belangrijkste wijzigingen voor de vennootschapsaangifte van het aanslagjaar 2020. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt de theorie toegelicht, onmiddellijk toepasbaar op uw eigen dossiers.

Zoals gewoonlijk ontvangt u een uitgebreid naslagwerk inclusief powerpoint. Er worden, waar nodig, duidelijke schema's toegevoegd.

 

Inhoud

De ingrijpende wijzigingen aangebracht in de vennootschapsbelasting door de Programmawet van 25 december 2017 worden over meerdere aanslagjaren uitgerold. Bij het afsluiten van het boekjaar dient met deze gewijzigde elementen rekening gehouden om de aangifte fiscaal te kunnen optimaliseren.  Aan de hand van schema’s en voorbeelden krijgt u een overzichtelijke en praktische invulling.

Tijdens de uiteenzetting wordt onder meer verwezen naar de ondertussen verschenen administratieve standpunten, parlementaire vragen en rulings over deze Programmawet. We analyseren de maatregelen die betrekking hebben op het aanslagjaar 2020 en verwijzen ook al naar aanslagjaar 2021. Via een chronologisch overzicht weet u welke wijziging op welk aanslagjaar betrekking heeft en kan u anticiperen op wat nog komt.

De veranderingen betreffende het aanslagjaar 2020 zijn veelvuldig en ingrijpend.

Komen oa. aan bod; de invoering van een fiscale consolidatie, de strijd tegen hybride mismatches, de wijziging van de exit taks en de invoering van de CFC-wetgeving.

Vanaf het aanslagjaar 2021 rolt de laatste fase van de Programmawet uit; de verdere tariefdaling van de  vennootschapsbelasting, de invoering van de mogelijkheid om belastingvrije reserves in resultaat te nemen tegen een verlaagd tarief, de wijziging van disconto op schulden, het begrip geldlening  wordt vervangen door vordering en de hoogte van de rente wordt vastgelegd, de afschaffing  van de degressieve afschrijving in de vennootschapsbelasting, de bijzondere aanslag geheime commissielonen wordt niet langer fiscaal aftrekbaar,…

U merkt dat van een vereenvoudiging geen sprake is maar de update zal u helpen om nog meer inzicht te krijgen in deze materie.

 
Zoals gewoonlijk ontvangt u een uitgebreid naslagwerk inclusief powerpoint.  Waar mogelijk zijn duidelijke schema’s ingesloten.
Zoals steeds worden de wijzigingen in een brede context geplaatst waarbij de insteek van en voor de cijferberoeper centraal staat. Op deze wijze garanderen we meerwaarde voor u en uw klanten.
 

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

  • foto van de spreker Donald Vandenberghe

    Donald Vandenberghe

    Flamée & Partners. Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée & partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management. Docent bij oa. Syntra West

    Kwaliteitsgarantie

    Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Na een loopbaan als financieel directeur is hij nu als belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée en partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management.Als docent is hij oa. verbonden aan Syntra West.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR van 4,5 uren uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  28/04/2020 13:00:00 17:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen Inschrijven
  05/05/2020 13:00:00 17:30:00 Gent Holiday Inn Express UZ Gent Inschrijven
  12/05/2020 13:00:00 17:30:00 Heverlee Heverlee Restaurant Hotel Esso Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit seminarie bedraagt € 205 en € 190 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Bij meerdere inschrijvingen van hetzelfde kantoor, is er vanaf de tweede deelnemer een korting van 10%.


Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille www.kmoportefeuille.be
Al onze seminaries komen tevens in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover, en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden via www.liberform.be
Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. Vervolgens ontvangt u via e-mail de factuur.

Inschrijven voor dit seminarie