Wettelijke vereisten voor de bemiddelaar/kredietgever bij kredietverstrekking: hypothecaire kredieten & consumentenkredieten

Wettelijke vereisten voor de bemiddelaar/kredietgever bij kredietverstrekking: hypothecaire kredieten & consumentenkredieten

ONLINE webinar

Met het oog op de bescherming van de consument moeten bij kredietbemiddeling een aantal wettelijke vereisten nageleefd worden.

Maar ook de consument heeft zijn verplichtingen bij aanvraag van een krediet. Deze verschillen op een aantal punten, afhankelijk of het om een consumentenkrediet of om een hypothecair krediet gaat.

Tijdens de uiteenzetting zetten we ze naast elkaar.

Inhoud

Wat zijn de wettelijke vereisten bij een kredietaanvraag?

 • doel
 • terugbetalingscapaciteit
 • rechten van kredietgever/kredietbemiddelaar en consument
 • plichten van kredietgever/kredietbemiddelaar en consument
 • précontractuele informatie
 • JKP: hoe correct interpreteren?


Attest

BEST Seminars (Camepro bvba) is geaccrediteerd onder het nummer 500149 C-H

Het aantal punten voor dit seminarie is:

 • 1,5 punt hypothecaire kredieten FSMA
 • 1,5 punt consumenten kredieten FSMA

Online webinar

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:
 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website

Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

 • foto van de spreker Saskia Vinck

  Saskia Vinck

  Business Partner Lenen voor Argenta waar ze opleidingen ontwikkelt en doceert. Ze heeft een ruime ervaring als docent bij Argenta, IVKA & diverse andere opleidingsorganisaties.

  Kwaliteitsgarantie

  Saskia Vinck werkt als Business Partner Lenen voor Argenta waar ze opleidingen ontwikkelt en doceert. Ze heeft een ruime ervaring als docent bij Argenta, IVKA en diverse andere opeidingsorganisaties. Daarvoor deed ze 17 jaar commerciële ervaring op binnen kredietverstrekking aan particulieren bij BNP Paribas. Haar specialiteit ligt binnen Consumenten- en Hypothecaire kredieten, waar ze wetgeving, fiscaliteit en commerciële aanpak combineert. 

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR van 2 uren uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  10/12/2021 10:00:00 12:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €175 en €150 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €115

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie