Cryptomunten, blockchain & de fiscale gevolgen

Cryptomunten, blockchain & de fiscale gevolgen

ONLINE live webinar

Cryptomunten zijn niet meer uit het dagelijkse nieuws weg te denken. Denk maar aan de regelmatige publicaties over de waanzinnige stijging van de koers van de Bitcoin, maar evengoed de enorme dalingen in de koers van diezelfde Bitcoin.
Velen zijn benieuwd, getriggerd of geïnteresseerd in cryptomunten maar weten niet zo goed wat dit juist inhoudt.

In deze sessie neemt de docent u mee in de verschillende technische aspecten van cryptomunten, te beginnen met de basisprincipes van Blockchain, zonder dat u specifieke IT-kennis hiervoor nodig heeft. Hieruit volgt het concept van mining/staking.

 

Inhoud

Nadat we technisch weten wat dit juist allemaal inhoudt, bekijken we kort hoe we praktisch cryptomunten kunnen kopen, verkopen of aanhouden. Wat zijn juist crypto-wallets en welke verschillende soorten bestaan er?

Als we eenmaal kennis hebben van deze zaken gaan we over naar de fiscaliteit:
 • Hoe worden meerwaarden belast?
 • Zijn minderwaarden aftrekbaar?
 • Wanneer moeten we de meer- of minderwaarden aangeven/tot uitdrukking brengen?
 • Wat als we met de vennootschap cryptomunten hebben aangekocht?
 • Wat als we de pincode/wachtwoord van onze portefeuille kwijt zijn?
 • Hoe wordt minen belast?
 • Hoe wordt staking fiscaal bekeken en welke fiscale gevolgen hangen hieraan vast?
 • Hoe moet een cryptomunt boekhoudkundig worden verwerkt?

Online live webinar

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:
 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website
Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Tijdens het seminarie is er tevens een aanwezigheidscontrole voorzien. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

Automatische upload ITAA attesten

Het opladen van de attesten naar het ITAA platform zal automatisch gebeuren aan de hand van het ITAA-lidnummer.
Voor ITAA-leden zal het attest daags na het seminarie automatisch naar het ITAA opgeladen worden op voorwaarde dat het ITAA-lidnummer bij registratie is opgegeven.
ITAA-leden kunnen ook na registratie hun lidnummer ingeven door in te loggen, kies voor "profiel wijzigen" en vervolgens geeft u uw lidnummer (zonder puntjes) in.
 • foto van de spreker Roel Van Hemelen

  Roel Van Hemelen

  ITAA gecertificeerd fiscaal adviseur. Spreker bij verschillende opleidingsorganisaties. auteur van verschillende boeken & artikels. Tax Accountmanager Vandelanotte Accountancy.

  Kwaliteitsgarantie

  Roel Van Hemelen is sinds 2006 actief als erkend als ITAA gecertificeerd fiscaal adviseur. Roel is spreker bij verschillende opleidingsorganisaties en opleidingsinstellingen en auteur van verschillende boeken en artikels. Naast het geven van opleidingen is Roel actief als Tax Accountmanager binnen Vandelanotte Accountancy.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een ITAA-attest uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €185 en €160 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €130

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie