Nieuwe btw-procedures

Nieuwe btw-procedures

Online webinar

Vanaf 2024 geldt er een nieuwe procedure voor het opvolgen van de betalingen van verschuldigde btw en btw-teruggaven. Die maken deel uit van de nieuwe btw-ketting. Btw-plichtigen die hun verplichtingen correct naleven worden beloond, zeker als ze btw-tegoeden hebben op de fiscus, en voor btw-plichtigen die hun verplichtingen niet zo nauw nemen, komen er bijkomende maatregelen om hen aan te zetten hun verplichtingen toch correct na te leven.

De fiscus voorziet ook in nieuwe invorderingsmaatregelen bij btw-plichtigen die hun btw-aangiften niet tijdig indienen.

Tijdens het seminarie krijg je een overzicht van deze nieuwe spelregels die uiteraard ook voor de beroepsbeoefenaar van bijzonder groot belang zijn.
 

Inhoud

Komen onder meer aan bod:

 • komt er meer tijd om de btw-aangifte in te dienen?
   
 • welke interesten ben ik verschuldigd als ik niet tijdig mijn verschuldigde btw betaal?
   
 • wat is een voorlopig vervangende aangifte?
   
 • hoe krijg ik mijn btw-tegoeden terug?
   
 • •an ik beschikken over btw-tegoeden die nog niet teruggevraagd zijn?
   
 • in welke gevallen kan de fiscus btw-tegoeden inhouden?
   
 • wanneer moet ik antwoorden op een vraag om inlichtingen?
   

Online webinar


Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:

 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website


Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Tijdens het seminarie is er een aanwezigheidscontrole. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

 • foto van de spreker Jurgen Opreel

  Jurgen Opreel

  Managing Partner De btw-lijn. Prof. btw aan de Fiscale Hogeschool Brussel, auteur Basiscursus btw, spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen en auteur van publicaties inzake btw.

  Kwaliteitsgarantie

  Btw-adviseur sinds 1996 en heeft een jarenlange ervaring in de btw-materie opgebouwd. Jurgen is spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen. Hij geeft les aan de Fiscale Hogeschool en de KHLeuven. Hij is auteur van vele publicaties inzake btw, waaronder het jaarlijks btw-jaaroverzicht en regelmatige bijdragen in Fiscale Actualiteit. Daarnaast is Jurgen ook actief als spreker inzake btw op internationale conferenties. Hij volgt dan ook dagdagelijks de evoluties in de btw-materie, zowel nationaal als internationaal.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een ITAA-attest van 2u uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  14/12/2023 11:00:00 13:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €185 en €160 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €130

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie