Nut van een overlijdensverzekering

Nut van een overlijdensverzekering

ONLINE webinar

Mensen verzekeren hun auto, hun woning maar vergeten vaak hun leven te verzekeren en dat is nu toch net het belangrijkste?

De meest gekende vorm van een overlijdensverzekeirng is een schuldsaldoverzekering die het hypothecair krediet gaat waarborgen bij een overlijden. Maar een overlijdensverzekering is veel ruimer en kan ook gebruikt worden om een prestatie te voorzien voor jouw partner, kinderen… zodat zij hun levensstandaard kunnen behouden na jouw overlijden.

Met een overlijdensverzekering kan je ook een kapitaal voorzien zodat de erfgenamen de erfbelasting kunnen betalen. Of je kan de risicotermijn bij een hand-of bankgift opvangen met een tijdelijke overlijdensverzekering. Belangrijk is ook na te gaan of er op de uitkering al of niet erfbelasting moet betaald worden.

Tijdens dit seminarie ontleden wij alle mogelijkheden en gevolgen van een overlijdensverzekering.
 

Inhoud

Volgende items komen oa. aan bod:

 • Structuur van een overlijdensverzekeirng
 • Erfbelasting
 • Schenkbelasting
 • Successierechtenverzekeirng
 • Schuldsaldoverzekering
 • Vennotenpolis
 • Bescherming inbouwen bij overlijden

 

FSMA erkenning

BEST Seminars (Camepro bvba) is geaccrediteerd onder het nummer 500149 A

Het aantal punten voor dit seminarie is:

 • 1 punt verzekering
   

Online webinar

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:
 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website

Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

 • foto van de spreker Bart Chiau

  Bart Chiau

  Bart Chiau is professor aan UGent, Senior expert competence center bij NN en trainer in de financiële sector. Auteur van diverse professionele uitgaven ivm successieplanning & verzekeringen.

  Kwaliteitsgarantie

  Bart Chiau is professor aan UGent en werkt als trainer in de financiële sector. Hij is auteur van diverse professionele uitgaven in verband met successieplanning en verzekeringen.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een ITAA-attest van 1u uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  06/07/2023 10:00:00 11:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €125 (excl. BTW). Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €105  (excl. BTW).

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie