Verlegging van heffingen inzake Btw


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 10

Notice: Undefined property: stdClass::$image in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 29

Verlegging van heffingen inzake Btw

Het Btw-wetboek bevat tal van regelingen waarbij de btw-heffing wordt verlegd naar de afnemer. De verschillende verleggingsregelingen zijn gebonden aan verschillende voorwaarden, wat tot tal van problemen leidt in de praktijk.
En daarbovenop komt dan het risico dat wanneer er ten onrechte btw op de factuur werd aangerekend, de fiscus de aftrek van die btw vaak weigert omdat er met btw verlegd gefactureerd had moeten worden.


De bedoeling van het seminarie is de verschillende regels van de verlegging van heffing op een rij te zetten en gedetailleerd toe te lichten. Dat gaat van de B2B-verlegging bij intracommunautaire diensten tot de particulier die btw moet voldoen omdat de buitenlandse dienstverrichter zijn registratieverplichting in België niet nakomt.
Er zijn dus ook gevallen van verlegging van heffing waarbij de afnemer die de btw moet voldoen geen periodieke btw-aangiften indient. Op welke wijze moet die dan de verlegging van heffing toepassen?
 

Inhoud

Komen onder meer aan bod:

  • Welke werken in onroerende staat vallen onder een verlegging van heffing?
  • Komen alle verkoopfacturen opgemaakt met de regeling ‘btw verlegd’ in rooster 44 van de btw-aangifte?
  • Hoe moet een vrijgestelde vzw btw verleggen op intracommunautaire diensten?
  • Moet er btw verlegd worden op diensten die van buiten de EU komen?
  • Wanneer kan ik de invoer-btw verleggen naar mijn aangifte?
  • Moet een buitenlandse leverancier altijd factureren met btw verlegd?
  • Wanneer zijn particuliere klanten verplicht om zelf de btw op hun aankopen aan te geven en te voldoen?
  • Mag de fiscus de aftrek weigeren van de btw die op een factuur werd aangerekend en door de leverancier werd voldaan, wanneer die factuur onder de regeling btw-verlegd opgemaakt had moeten worden?
     

Online documentatie

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

  • foto van de spreker Jurgen Opreel

    Jurgen Opreel

    Btw-adviseur sinds 1996 en heeft een jarenlange ervaring in de btw-materie opgebouwd. Jurgen is spreker op tal van btw-seminaries en interne bedrijfsopleidingen. Hij geeft les aan de Fiscale Hogeschool en de KHLeuven. Hij is auteur van vele publicaties inzake btw, waaronder het jaarlijks btw-jaaroverzicht en regelmatige bijdragen in Fiscale Actualiteit. Daarnaast is Jurgen ook actief als spreker inzake btw op internationale conferenties. Hij volgt dan ook dagdagelijks de evoluties in de btw-materie, zowel nationaal als internationaal.

Permanente vorming

Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 84

Notice: Trying to get property of non-object in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/bestseminarsbe/www/echo_templates/coursedetail.php on line 87
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie Prijs  
Inschrijven