Praktijkclub Fiscaliteit academiejaar 19-20

Ook als lunchsessie (Sint Niklaas) - Praktijkclub Fiscaliteit academiejaar 19-20

U wilt als eerste op de hoogte zijn van de fiscale nieuwigheden en actualiteit.
U wenst uw klanten snel en correct te adviseren
Zonder dat u de fiscale tijdschriften hoeft te lezen, wenst u toch perfect op de hoogte te blijven van de evoluties in uw vakgebied.


Wetswijzigingen en -aanpassingen, nieuwe wetgeving, regionale en nationale regelgeving, rechtspraak, circulaires, parlementaire vragen en commentaren, … de fiscaliteit in ons land is permanent in beweging. Als accountant of boekhouder is het belangrijk om snel en correct op de hoogte te zijn zodat u uw klanten correct advies kunt verlenen op basis van de meest recente informatie.

Met de Praktijkclub Fiscaliteit bent u op elk ogenblik up-to-date. Tijdens de 6 sessies die we doorheen het academiejaar organiseren, bent u continu op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen, nieuwe wetten en regels zodat u snel een gefundeerd advies kunt verlenen.

Bovendien worden de belangrijkste fiscale nieuwsbrieven en tijdschriften samengevat en besproken. Zo hoeft u niet altijd alles zelf te verwerken wat een enorme tijdswinst betekent.
 

Wat

De Praktijkclub Fiscaliteit is:

➢ een permanente opvolging van de fiscale actualiteit (6 sessies over een gans academiejaar)

➢ Analyse van nieuwe wetten en wetswijzigingen, parlementaire vragen en circulaires.

➢ Bespreking van de belangrijkste artikels uit diverse fiscale nieuwsbrieven.

➢ Duiding van de belangrijkste rechtspraak

➢ Ervaren docenten

Regionaal georganiseerd op gekende locaties


Wij vatten de fiscale actualiteit voor u samen

Al die informatie wordt voor u volledig en nauwkeurig samengevat en becommentarieerd. Nadien kunt u deze praktische informatie meteen gebruiken in uw dienstverlening.
Alle sessies worden door ervaren docenten gegeven. Zij gebruiken tal van praktijkvoorbeelden uit uw dagelijkse werkomgeving.
 

Verschillende locaties

Onze praktijkclubs vinden telkens plaats op verschillende locaties die vlot bereikbaar zijn en over voldoende parking beschikken. Uw verplaatsing blijft steeds beperkt.

U schrijft zich in voor een door u gekozen locatie. Kan u echter op een bepaalde datum de club op die locatie niet volgen dan is dat geen enkel probleem. U kan deze sessie dan gerust op een andere locatie naar keuze volgen.
 

Uitgebreide syllabus

De syllabus van de Praktijkclub is een echt naslagwerk. Naast de powerpoint die tijdens de uiteenzetting gebruik wordt, ontvangt u tevens een uitgebreide tekst-syllabus volgens een terugkerend stramien. 
Alle samenvattingen zijn op een geordende wijze opgenomen, voorzien van alle verwijzingen, zodat u en uw medewerkers dit naslagwerk blijvend kunnen gebruiken.


Praktisch: stel reeds vooraf uw vragen

Om de praktijkgerichtheid te vergroten wordt de syllabus van iedere sessie vooraf reeds beschikbaar gesteld via het intranet zodat u vooraf de inhoud en de besproken onderwerpen kan consulteren. 
Indien u bij de besproken onderwerpen vragen heeft, kan u deze vooraf reeds stellen. Uw vragen worden doorgegeven aan de betreffende docent zodat deze nog beter op uw dagdagelijkse praktijk kan inspelen.
 

Attesten

Deelnemers ontvangen een attest voor permanente vorming na ondertekening van de aanwezigheidslijst bij begin en einde van elke sessie.

 • BIBF - IAB - IBR: 18 uren
 • FSMA: verzekeringen: 12 punten
 • BIV: 18 uren
De attesten worden na elke sessie via mail verstuurd. Op het einde van het academiejaar zijn deze ook ter beschikking via uw persoonlijk intranet op onze website.


Uw voordelen

 1. 6 update-seminaries per jaar mbt alle fiscale nieuwigheden en wijzigingen
 2. Zeer gedocumenteerde syllabus met slides én uitgebreide teksten. Een naslagwerk in een vast stramien dat u kan blijven gebruiken.
 3. Originele documenten (wetteksten, circulaires, PV's, rulings, enz.) direct downloadbaar via onze website
 4. Korting op al onze themaseminaries en updates
 5. Locaties zijn regionaal verspreid
 6. Praktisch: Gericht op uw dagelijkse praktijk
 7. Broodjesmaaltijd op elke sessie
 8. Lunchsessie te Sint Niklaas
   

Docenten

Athur De Wachter is belastingconsulent ondernemingsfiscaliteit bij KBC Groep NV, docent en auteur.
Filip Vandenberghe is E.A. Inspecteur binnen de administratie directe belastingen.
Donald Vandenberghe is belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée en partners.
Leen De Vriese is advocaat bij Doolaege, Verbist & De Meyere Advocatenassociatie, gespecialiseerd in Fiscaal recht.
Guy Poppe is advocaat gespecialiseerd in Fiscaal recht.
Frederik De Roo is Partner -Tax & Legal Services bij BDO Belastingconsulenten.
Bart Chiau is professor aan UGent en werkt als trainer in de financiële sector.
Bart Smets is docent Fiscaal recht, vennootschaps-en personenbelasting, vennoot bij ConSenso Advocaten
 

Online documentatie

De documentatie van elke sesie is reeds vooraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

NIEUW
De originele wetteksten, circulaires, rulings, PV enz. worden ook als PDF ter beschikking gesteld via onze website. Zo kan u alle informatie dadelijk op één locatie snel en gemakkelijk terugvinden.BEST seminars beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

 • foto van de spreker Arthur De Wachter

  Arthur De Wachter

  KBC Groep NV, belastingconsulent ondernemingsfiscaliteit. IAB accountant & belastingconsulent. Gastdocent vennootschapsbelasting UCLL, postgraduaat fiscaliteit. Docent vennootschapsbelasting Syntra Gent & vastgoedfiscaliteit Syntra Asse.

  Kwaliteitsgarantie

  KBC Groep NV, belastingconsulent ondernemingsfiscaliteit, IAB accountant & belastingconsulent. Gastdocent venn.B. UCLL, postgraduaat fiscaliteit. Docent vennootschapsbelasting Syntra Gent & vastgoedfiscaliteit Syntra Asse. Medeauteur: KMO & bedrijfsleider, fiscale bondgenoten

 • foto van de spreker Bart Chiau

  Bart Chiau

  Bart Chiau is professor aan UGent, Senior expert competence center bij NN en trainer in de financiële sector. Auteur van diverse professionele uitgaven ivm successieplanning & verzekeringen.

  Kwaliteitsgarantie

  Bart Chiau is professor aan UGent en werkt als trainer in de financiële sector. Hij is auteur van diverse professionele uitgaven in verband met successieplanning en verzekeringen.

 • foto van de spreker Bart Smets

  Bart Smets

  Advocaat sedert 1981. Vennoot bij ConSenso Advocaten te Genk en docent fiscaal recht & vennootschapsrecht, opleidingscoördinator Case Studies aan de PXL Hogeschool Hasselt. Auteur.

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat sedert 1981. Hij is vennoot  bij ConSenso Advocaten te Genk. Hij is docent fiscaal recht en vennootschapsrecht, opleidingscoördinator Case Studies aan de PXL Hogeschool te Hasselt en auteur.

 • foto van de spreker Donald Vandenberghe

  Donald Vandenberghe

  Flamée & Partners. Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée & partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management. Docent bij oa. Syntra West

  Kwaliteitsgarantie

  Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Na een loopbaan als financieel directeur is hij nu als belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée en partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management.Als docent is hij oa. verbonden aan Syntra West.

 • foto van de spreker Filip Vandenberghe

  Filip Vandenberghe

  Adviseur binnen de administratie directe belastingen. Docent & auteur.

  Kwaliteitsgarantie

  Adviseur binnen de administratie directe belastingen. Hij is docent bij Fiscaal Informatief en VIVES Brugge Business School i.s.m. KU Leuven. Hij is auteur van het “Handboek personenbelasting” dat jaarlijks bij MAKLU verschijnt, en “Uw vennootschap en de fiscus” uitgegeven door Intersentia.

 • foto van de spreker Frederik De Roo

  Frederik De Roo

  BDO -Partner -Tax & Legal Services

  Kwaliteitsgarantie

  Frederik De Roo, is Tax Partner bij BDO en is gespecialiseerd in vennootschaps- en inkomstenbelastingen. Hij is de all-round adviseur voor de zelfstandigen en KMO’s en houdt zich bezig met alle vragen rond management of patrimoniumvennootschappen, structurering en financiering van (buitenlands) (bedrijfs-)vastgoed, aanvullende pensioensopbouw, overnames en herstructurering. Hij is een gewaardeerd spreker op service clubs, beroepsverenigingen en is gastdocent op Hogescholen, Universiteiten en Managementopleidingen. Hij is mede- auteur van het boek ‘Vastgoed in pocket’ en heeft recentelijk twee boeken geschreven over de managementvennootschap.

 • foto van de spreker Guy Poppe

  Guy Poppe

  Fiscaal jurist gespecialiseerd in fiscaal & vennootschapsrecht sinds '94. Voorheen belastingadviseur. Spreker bij diverse (niet) commerciële organisaties. Auteur fiscale tijdschriften, boeken & fiscale databanken: fiscaliteit, vzw's & venn

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat gespecialiseerd in Fiscaal recht. Hij is auteur van de uitgaven “Vademecum voor de vzw” en Praktijkboek vzw’s en directe belastingen” uitgegeven door Intersentia en veelgevraagd docent.

 • foto van de spreker Leen De Vriese

  Leen De Vriese

  Advocaat-vennoot DVDTAXLAW, Doolaege Verbist & De Meyere, Advocaten in fiscaal recht.

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat-vennoot DVDTAXLAW, Doolaege Verbist & De Meyere, Advocaten in fiscaal recht. Zij is bestuurslid van de Belgian Association of Tax Lawyers (“BATL”) en regelmatig spreker op seminaries over fiscale thema’s.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De deelnameprijs voor de praktijkclub Fiscaliteit bedraagt € 810 (excl. BTW). 
Tot 15 juli geniet u van de voorintekenprijs van € 760 (excl. BTW)

Bij meerdere deelnemers van hetzelfde kantoor geniet u vanaf de 2de deelnemer van de voordeelprijs van € 645 per deelnemer.

Catering (dranken en broodjesmaaltijd) is in de prijs inbegrepen.

Onze praktijkclubs zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.


Onze seminaries en clubs komen ook in aanmerking voor subsidie via Liberform en Co-valent. Meer info hierover, en hoe deze aanvragen, kan u terugvinden op www.liberform.be en www.co-valent.be 

                    

Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging per e-mail, de factuur wordt aansluitend per mail verzonden.

Inschrijven voor dit seminarie