Vastgoedfiscaliteit - actualiteiten anno 2021

Vastgoedfiscaliteit - actualiteiten anno 2021

ONLINE live webinar

Vastgoedfiscaliteit is voortdurend in beweging en heeft dus een belangrijke impact bij onroerend goed investeringen en dit zowel op het vlak van btw als op het vlak van registratierechten en inkomstenbelastingen.

In dit seminarie gaan we op een praktijkgerichte wijze in op welke fiscale aspecten er om de hoek komen kijken bij vastgoed en meer bepaald, welke fiscale valkuilen en/of opportuniteiten er anno 2021 bestaan?

Hierbij wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan de fiscale actualiteit.
 

Inhoud

Volgende actuele items komen o.a. aan bod:

 • Kan de fiscus de aftrek van onroerend goed kosten (afschrijvingen, interesten, …) weigeren? Wat met de bezoldigingstheorie?
   
 • Is opstalrecht opnieuw interessant vanaf 1 september 2021 (nieuw goederenrecht)? Wat met bestaande opstalcontracten?
   
 • Fiscus tracht steeds meer het investeren in onroerend goed door private personen te kwalificeren als een professionele activiteit. Terecht?
   
 • Wanneer komt men in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief “afbraak en heropbouw” dat nu geldt in het gehele grondgebied? Ziet u nog het bos door de bomen?
   
 • Optionele btw-verhuur: een stand van zaken
   
 • Het statuut van beroepsverkoper: wanneer interessant?

Online seminarie

Dit seminarie is een live webinar.
Alle deelnemers ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:

 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website
 • de attesten kan u achteraf downloaden van op onze website


Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.

De documentatie van elk seminarie is achteraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

 • foto van de spreker David Engelbos

  David Engelbos

  Advocaat, vennoot bij PAQT Advocaten. Lic. Fiscaal Recht. Gespecialiseerd in fiscale geschillen & algemene fiscaliteit. Voorheen 15 jaar actief als belastingconsulenten & regiodirecteur bij KPMG.

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat, vennoot bij PAQT Advocaten, Lic. Fiscaal Recht. Voorheen 15 jaar actief als belastingconsulent en regiodirecteur bij KPMG. Gespecialiseerd in fiscale geschillen en algemene fiscaliteit. Daarnaast: het aanvragen van voorafgaande beslissingen ("ruling"), overnames (fiscale structurering, due diligence), reorganisaties (fusies, splitsing, vereffening, …),  familiale vermogensplanning,  onroerend goed fiscaliteit, notionele interestaftrek, O&O, holding- en patrimoniumvennootschappen, dubbelbelastingverdragen en de fiscaliteit van overheden 

 • foto van de spreker Leanne Barthels

  Leanne Barthels

  Fiscaal jurist PAQT advocaten

  Kwaliteitsgarantie

  Leanne Barthels (°1992, Lanaken) studeerde rechten aan de Universiteit van Hasselt en aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar zij in 2016 afstudeerde met onderscheiding. Vervolgens volgde zij een Master na Master in de Fiscaliteit aan de Katholieke Universiteit van Leuven (2017, onderscheiding).
  Leanne startte in 2017 haar loopbaan als fiscaal jurist te Brussel bij Deloitte. Ze vervoegde de Balie Limburg en startte haar loopbaan bij PAQT Advocaten op in januari 2019.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een attest IAB/BIBF/IBR van 2 uren uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  25/05/2021 14:00:00 16:00:00 Online Online seminarie Inschrijven

deelname

De intekenprijs voor dit webinar bedraagt €175 en €150 voor leden van de Praktijkclub Fiscaliteit en/of de Prakijkclub BTW (excl. BTW).
Extra deelnemers van een zelfde kantoor betalen €115

Onze seminaries zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille: www.kmoportefeuille.be
Erkenningsnummer:  KMO DV.O215820 (Camepro bvba)


Al onze seminaries komen in aanmerking voor subsidie via Liberform. Meer info hierover en hoe deze aan te vragen, kan u terugvinden op www.liberform.beBij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging. De factuur ontvangt u nadien via mail.

Inschrijven voor dit seminarie