Praktijkclub Fiscaliteit academiejaar 23-24

Praktijkclub Fiscaliteit academiejaar 23-24

- Liever online? Geen probleem, er is steeds ook een online sessie mogelijk.
- Online: u heeft de keuze tussen een middagsessie (van12u tot 15u) of avondsessie (18.30u tot 21.30u).

- (her)bekijk een sessie wanneer dit u past.


U wilt als eerste op de hoogte zijn van de fiscale nieuwigheden en actualiteit.
U wenst uw klanten snel en correct te adviseren
Zonder dat u de fiscale tijdschriften hoeft te lezen, wenst u toch perfect op de hoogte te blijven van de evoluties in uw vakgebied.


Wetswijzigingen en -aanpassingen, nieuwe wetgeving, regionale en nationale regelgeving, rechtspraak, circulaires, parlementaire vragen en commentaren, … de fiscaliteit in ons land is permanent in beweging. Als accountant of boekhouder is het belangrijk om snel en correct op de hoogte te zijn zodat u uw klanten correct advies kunt verlenen op basis van de meest recente informatie.

Met de Praktijkclub Fiscaliteit bent u op elk ogenblik up-to-date. Tijdens de 6 sessies die we doorheen het academiejaar organiseren, bent u continu op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen, nieuwe wetten en regels zodat u snel een gefundeerd advies kunt verlenen.

Bovendien worden de belangrijkste fiscale nieuwsbrieven en tijdschriften samengevat en besproken. Zo hoeft u niet altijd alles zelf te verwerken wat een enorme tijdswinst betekent.

Ook als online sessie beschikbaar
 

Wat

De Praktijkclub Fiscaliteit is:

➢ een permanente opvolging van de fiscale actualiteit (6 sessies over een gans academiejaar)

➢ Analyse van nieuwe wetten en wetswijzigingen, parlementaire vragen en circulaires.

➢ Bespreking van de belangrijkste artikels uit diverse fiscale nieuwsbrieven.

➢ Duiding van de belangrijkste rechtspraak

➢ Ervaren docenten

Regionaal georganiseerd op goed bereikbare locaties + online


Wij vatten de fiscale actualiteit voor u samen

Al die informatie wordt voor u volledig en nauwkeurig samengevat en becommentarieerd. Nadien kunt u deze praktische informatie meteen gebruiken in uw dienstverlening.
Alle sessies worden door ervaren docenten gegeven. Zij gebruiken tal van praktijkvoorbeelden uit uw dagelijkse werkomgeving.
 

Verschillende locaties

Onze praktijkclubs vinden telkens plaats op verschillende locaties die vlot bereikbaar zijn en over voldoende parking beschikken. Uw verplaatsing blijft steeds beperkt.

U schrijft zich in voor een door u gekozen locatie. Kan u echter op een bepaalde datum de club op die locatie niet volgen dan is dat geen enkel probleem. U kan deze sessie dan gerust op een andere locatie naar keuze volgen, of de online sessie volgen. 


Online sessie & uitgesteld kijken

Volgt u liever de clubsessies online? Geen enkel probleem. U kan ipv op een vaste locatie, ook inschrijven voor de online sessie. Elke van de 6 sessies zal ook online live gegeven worden. U kan kiezen, telkens op maandag van 12u tot 15u of op dinsdag van 18.30u tot 21.30u
U kan inschrijven voor de online sessie als uw vaste locatie, of u kiest voor een vaste locatie, en wanneer u een sessie daar ter plaatse niet kan volgen, kan u deze ofwel op een andere locatie volgen, ofwel online volgen.

Ingeschreven clubleden aan de online sessie ontvangen vooraf een link. Hiermee kan u op de vastgelegde datum en tijd (= startuur) inloggen en het seminarie live volgen.

Uw voordelen:

 • geen verplaatsing
 • er is een live interactie met de docent: u kan onmiddellijk vragen stellen via een chat-scherm of mondeling
 • de syllabus kan u vooraf reeds downloaden van op onze website

Achteraf wordt er door het programma een aanwezigheidslijst opgemaakt a.h.v. de loging-gegevens (tijd van inloggen, einde van inloggen) van de deelnemers. Dit is voor de erkenning van uw attest.
 

Uitgesteld kijken

Alle clubleden ontvangen na een clubreeks ook de link naar de online sessie om deze achteraf te bekijken. Wanneer u niet aanwezig heeft kunnen zijn op een sessie, kan u zo toch deze integraal bekijken wanneer dit u past. (Opgepast: hiervoor mogen geen attesten uitgereikt worden).
 

Uitgebreide syllabus

De syllabus van de Praktijkclub is een echt naslagwerk. Naast de powerpoint die tijdens de uiteenzetting gebruik wordt, ontvangt u tevens een uitgebreide tekst-syllabus volgens een terugkerend stramien. 
Alle samenvattingen zijn op een geordende wijze opgenomen, voorzien van alle verwijzingen, zodat u en uw medewerkers dit naslagwerk blijvend kunnen gebruiken.

De documentatie van elk seminarie is ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.
 

Praktisch: stel reeds vooraf uw vragen

Om de praktijkgerichtheid te vergroten wordt de syllabus van iedere sessie vooraf reeds beschikbaar gesteld via het intranet zodat u vooraf de inhoud en de besproken onderwerpen kan consulteren. 
Indien u bij de besproken onderwerpen vragen heeft, kan u deze vooraf reeds stellen. Uw vragen worden doorgegeven aan de betreffende docent zodat deze nog beter op uw dagdagelijkse praktijk kan inspelen.
 

Attesten

Deelnemers ontvangen een attest voor permanente vorming na ondertekening van de aanwezigheidslijst bij begin en einde van elke sessie.

 • ITAA: 18 uren
 • FSMA: verzekeringen: 12 punten
 • BIV: 18 uren
De attesten zijnna elke sessie ter beschikking via uw persoonlijk intranet op onze website. Opgelet: voor uitgesteld kijken mogen er geen attesten uitgereikt worden.


Uw voordelen

 1. 6 update-seminaries per jaar mbt alle fiscale nieuwigheden en wijzigingen
 2. Zeer gedocumenteerde syllabus met slides én uitgebreide teksten. Een naslagwerk in een vast stramien dat u kan blijven gebruiken.
 3. Originele documenten (wetteksten, circulaires, PV's, rulings, enz.) direct downloadbaar via onze website
 4. Korting op al onze themaseminaries en updates
 5. Locaties zijn regionaal verspreid
 6. Praktisch: Gericht op uw dagelijkse praktijk
 7. Broodjesmaaltijd op elke sessie
 8. Online sessie of kijk uitgesteld wanneer het u past
   

Docenten

David Engelbosch is Advocaat, vennoot bij PAQT Advocaten. Lic. Fiscaal Recht. Gespecialiseerd in fiscale geschillen & algemene fiscaliteit. Voorheen 15 jaar actief als belastingconsulenten & regiodirecteur bij KPMG.
Donald Vandenberghe is Belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée & partners..
Leen De Vriese is advocaat bij Doolaege, Verbist & De Meyere Advocatenassociatie, gespecialiseerd in Fiscaal recht.
Guy Poppe is advocaat gespecialiseerd in Fiscaal recht.
Marc Gielis is Fiscalist Decuppere & Partners
Roel Van Hemelen is ITAA gecertificeerd fiscaal adviseur. Tax Accountmanager Vandelanotte Accountancy.
 

Online documentatie

De documentatie van elke sesie is reeds vooraf ook online beschikbaar. Zo kunt u steeds de documentatie van een seminarie of opleiding waarvoor u ingeschreven bent op uw pc raadplegen en hoeft u die documentatie niet zelf meer te archiveren.
U kan de documentatie digitaal terugvinden via "online diensten" en deze downloaden.

 • foto van de spreker David Engelbos

  David Engelbos

  Advocaat, vennoot bij PAQT Advocaten. Lic. Fiscaal Recht. Gespecialiseerd in fiscale geschillen & algemene fiscaliteit. Voorheen 15 jaar actief als belastingconsulenten & regiodirecteur bij KPMG.

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat, vennoot bij PAQT Advocaten, Lic. Fiscaal Recht. Voorheen 15 jaar actief als belastingconsulent en regiodirecteur bij KPMG. Gespecialiseerd in fiscale geschillen en algemene fiscaliteit. Daarnaast: het aanvragen van voorafgaande beslissingen ("ruling"), overnames (fiscale structurering, due diligence), reorganisaties (fusies, splitsing, vereffening, …),  familiale vermogensplanning,  onroerend goed fiscaliteit, notionele interestaftrek, O&O, holding- en patrimoniumvennootschappen, dubbelbelastingverdragen en de fiscaliteit van overheden 

 • foto van de spreker Donald Vandenberghe

  Donald Vandenberghe

  Flamée & Partners. Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée & partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management. Docent bij oa. Syntra West

  Kwaliteitsgarantie

  Voormalig E.A. Inspecteur administratie directe belastingen. Na een loopbaan als financieel directeur is hij nu als belastingconsulent partner bij accountantskantoor Flamée en partners. Hij heeft een ruime ervaring in accountancy en financieel management.Als docent is hij oa. verbonden aan Syntra West.

 • foto van de spreker Guy Poppe

  Guy Poppe

  Fiscaal jurist gespecialiseerd in fiscaal & vennootschapsrecht sinds '94. Voorheen belastingadviseur. Spreker bij diverse (niet) commerciële organisaties. Auteur fiscale tijdschriften, boeken & fiscale databanken: fiscaliteit, vzw's & venn

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat gespecialiseerd in Fiscaal recht. Hij is auteur van de uitgaven “Vademecum voor de vzw” en Praktijkboek vzw’s en directe belastingen” uitgegeven door Intersentia en veelgevraagd docent.

 • foto van de spreker Leen De Vriese

  Leen De Vriese

  Advocaat-vennoot DVDTAXLAW, Doolaege Verbist & De Meyere, Advocaten in fiscaal recht.

  Kwaliteitsgarantie

  Advocaat-vennoot DVDTAXLAW, Doolaege Verbist & De Meyere, Advocaten in fiscaal recht. Zij is bestuurslid van de Belgian Association of Tax Lawyers (“BATL”) en regelmatig spreker op seminaries over fiscale thema’s.

 • foto van de spreker Marc Gielis

  Marc Gielis

  extern gecertificeerd belastingadviseur bij Fin-Q te Antwerpen.

  Kwaliteitsgarantie

  extern gecertificeerd belastingadviseur bij Fin-Q te Antwerpen. Tevens is hij redactielid van Vastgoed Kluwer, auteur van een aantal fiscale boeken, gastdocent aan de Brugge Business School (Vives) en Odisee (Brussel)

 • foto van de spreker Roel Van Hemelen

  Roel Van Hemelen

  ITAA gecertificeerd fiscaal adviseur. Spreker bij verschillende opleidingsorganisaties. auteur van verschillende boeken & artikels. Tax Accountmanager Vandelanotte Accountancy.

  Kwaliteitsgarantie

  Roel Van Hemelen is sinds 2006 actief als erkend als ITAA gecertificeerd fiscaal adviseur. Roel is spreker bij verschillende opleidingsorganisaties en opleidingsinstellingen en auteur van verschillende boeken en artikels. Naast het geven van opleidingen is Roel actief als Tax Accountmanager binnen Vandelanotte Accountancy.

Permanente vorming

Voor dit seminarie wordt een ITAA-attest van 18u uitgereikt

  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
1) 12/09/2023 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie Inschrijven
2) 24/10/2023 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie 
3) 12/12/2023 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie 
4) 23/01/2024 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie 
5) 19/03/2024 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie 
6) 21/05/2024 18:30:00 21:30:00 Online Online seminarie 
1) 19/09/2023 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen Inschrijven
2) 07/11/2023 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen 
3) 19/12/2023 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen 
4) 30/01/2024 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen 
5) 12/03/2024 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen 
6) 28/05/2024 18:30:00 21:30:00 Antwerpen Van der Valk Hotel Antwerpen 
1) 14/09/2023 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office Inschrijven
2) 26/10/2023 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office 
3) 14/12/2023 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office 
4) 25/01/2024 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office 
5) 21/03/2024 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office 
6) 23/05/2024 18:30:00 21:30:00 Sint-Denijs-Westrem d'Office 
1) 11/09/2023 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie Inschrijven
2) 23/10/2023 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie 
3) 11/12/2023 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie 
4) 22/01/2024 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie 
5) 18/03/2024 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie 
6) 27/05/2024 12:00:00 15:00:00 Online Online seminarie 

deelname

De deelnameprijs voor de praktijkclub Fiscaliteit bedraagt € 912 (excl. BTW). 
Tot 31 juli geniet u van de voorintekenprijs van € 840 (excl. BTW)

Bij meerdere deelnemers van hetzelfde kantoor geniet u vanaf de 2de deelnemer van de voordeelprijs van € 705 per deelnemer.

Catering (dranken en broodjesmaaltijd) is in de prijs inbegrepen.

Onze praktijkclubs zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief btw. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.


Onze seminaries en clubs komen ook in aanmerking voor subsidie via Liberform en Co-valent. Meer info hierover, en hoe deze aanvragen, kan u terugvinden op www.liberform.be en www.co-valent.be 

                    

Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging per e-mail, de factuur wordt aansluitend per mail verzonden.

Inschrijven voor dit seminarie